Actueel

1 februari 2018

Wat denk je van een gratis oefenplek, als het gaat om spreken in het openbaar volgens de methodiek van Speaking Circles, waarbij Relational Presence het fundament is? Meer weten? Lees hier verder.

Morgen, op 2 februari is de eerstvolgende dagtraining Speaking Circles in Amsterdam en op 16 maart is Utrecht weer aan de beurt.

Wil je je eerdere ervaring extra voordelig opfrissen, neem dan even contact op. 

Tot slot,
“Ons bestaan verandert volledig wanneer we schoonheid werkelijk toelaten in ons leven.” (Piero Ferrucci)

Hartelijke groet,
Stef

———————–

2 januari 2018

Op internet circuleren veel lijstjes met Tips over spreken in het openbaar, ook op mijn site kom je ze tegen. Klik hier voor mijn open-deur-tip met belangrijke toevoeging.

Het nieuwe jaar is begonnen en de eerstvolgende dagtraining Speaking Circles is op 2 februari aanstaande in Amsterdam. Ook in Amsterdam is de 5-daagse gepland en deze start op 16 augustus 2018.

Ik wens je een fantastisch en spraakzaam 2018.

Tot slot,
“Je bent nooit alleen als je samen bent met jezelf.” (Bram Vermeulen)

Hartelijke groet,
Stef

30 november 2017

Wanneer je voor publiek staat, begin dan niet onmiddellijk te spreken. Wees even stil en kijk je publiek aan. Lees hier verder.

Het jaar is bijna voorbij en de planning op de site is vernieuwd. Ook de 5-daagse, komend jaar in augustus, is gepland en open voor inschrijvingen.
Maar nu eerst nog de laatste Speaking Circle van 2017, op 8 december in Utrecht.
Er is nog één plek beschikbaar en als jij die wilt, reageer dan snel voor je 1e of vervolg-stap naar vrijheid op het podium. Klik hier voor meer info en inschrijven.

Tot slot,
“Elke dag ben ik opnieuw leerling” (Jaap van Sweden)

Hartelijke groet,
Stef

—————————-

31 oktober 2017

Wat niet eenvoudig gezegd kan worden is ingewikkeld gedacht. Daarover gaat mijn Blog met de titel Eenvoud maakt krachtig. Klik op de link om het te lezen.

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. De Speaking Circle van 3 november is volgeboekt en de volgende, 8 december in Utrecht is alweer je laatste kans om nog dit jaar een stap te zetten op weg naar jouw vrijheid op het podium. Klik hier voor meer info en inschrijven.

Tot slot,
“Stel jezelf regelmatig de vraag; brengt wat ik doe of zeg, meer helderheid of meer verwarring?” (auteur onbekend)

Hartelijke groet,
Stef

———————–

5 oktober 2017

Ken je dit? Je bent met iets bezig, alweer úren lang en ineens kom je erachter dat het heel lang was, maar héél kort leek en voelde.
Je gaat bijvoorbeeld volkomen op in een boek, een hobby of tuinieren, en éven later blijkt het ’n halve dág later te zijn. Grote kans dat je in FLOW was.
Lees hier verder over Flow in relatie tot spreken in het openbaar.

Bij Speaking Circles verloopt dit proces naar Flow via 1. Aanwezigheid, waaruit 2. Gemak voortvloeit, om bij Flow uit te komen.

Uitproberen of opfrissen? Op vrijdag 3 november is in Amsterdam de eerstvolgende Speaking Circle (dag). Klik hier voor meer info en inschrijven.

Tot slot,
“Het leven is als een fiets. Je moet voortbewegen om het evenwicht niet te verliezen.” (Albert Einstein)

Hartelijke groet,
Stef

—————————

31 augustus 2017

Is het nu wel of niet nodig om de oorzaak van je spreekangst te kennen? Vaak niet en soms wel, zou ik zeggen. Meer over lezen? Klik dan hier.

Speaking Circles is bij uitstek geschikt om te werken aan je spreekangst, omdat de methodiek aan de basis ervan werkt, aan de drempels om in volle vrijheid op het podium te gaan staan. Dat neemt niet weg dat je als ervaren spreker jezelf flink kunt verbeteren met deze methodiek.

Binnenkort begint het najaarsseizoen weer, met de dagtraining op vrijdag 22 september in Amsterdam. Meer info én inschrijven? Klik hier.

Tot slot,
“Soms daagt het leven je uit voor iets waarvoor je zelf nog niet zou kiezen”. (Riane Malfait)

Hartelijke groet,
Stef

————————

27 juli 2017

Waar je aandacht aan geeft, dat groeit. Of het nu positief of negatief is, stop er (veel) energie in en je krijgt er meer van. Dit werkt ook zo bij (angst voor) spreken in het openbaar. Het hele artikel lezen? Klik dan even hier.

Als speciale zomeractiviteit is er binnenkort de Speaking Quest, de 5 daagse in Amsterdam, van 17 t/m 20 augustus + 6 oktober. Wil je echt ’n megastap zetten naar jouw vrijheid op het podium, dan is dit je kans. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn er nog slechts 2 plekken beschikbaar. De snelste en ook nog voordeligste manier om die te bemachtigen is even bellen met 0622517697 ……maar alleen als je echt serieus die stap wilt zetten. Het is de meest intensieve weg naar vrijheid op het podium. Eerst even meer lezen? Klik dan hier.

Tot slot,
“Wie zou je zijn zonder je verhaal?”  (Byron Katie)

Hartelijke groet,
Stef

1 juni 2017

Een nieuw artikel over Relational Presence, ja dat kan. Lees het hier.

De laatste Speaking Circle vóór de zomerstop is op 9 juni in Amsterdam en er zijn nog enkele plekken beschikbaar, met behoorlijke korting zelfs. Klik dan op deze link en schrijf je in dus.

Je kunt natuurlijk ook voor de Speaking Quest kiezen, de 5 daagse in Amsterdam, van 17 t/m 20 augustus + 6 oktober.
De meest gestelde vraag is waarom zou ik voor die 5 daagse gaan?
Dat zal ik je vertellen:
In de meerdaagse training is veel intensiever oefening mogelijk. Er zijn meer verschillende soorten oefeningen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een lange onvoorbereide speech. Maar ook aan een lange speech mét voorbereiding. Ook bij de meerdaagse is het maximum 8 deelnemers (en het minimum 6), zodat je optimaal aan bod komt. Álle aspecten van Speaking Circles komen aan bod……en méér. Ervaring dat je jezelf kunt zijn voor publiek en…….Flow. Het is de meest intensieve weg naar vrijheid op het podium. Meer info? Je plek reserveren? Klik dan hier.

Tot slot,
“Het beste moment om een boom te planten, was twintig jaar geleden. Het op één na beste moment is nu.” (Oud Chinees gezegde)

Hartelijke groet,
Stef

————————–

2 mei 2017

Blijkbaar vergt oogcontact veel aandacht van onze hersenen, volgens Japanse onderzoekers. Dit bleek uit een experiment waarin ze proefpersonen oogcontact lieten maken met een luisteraar, die……. lees hier verder.

Wil je op 12 mei in Utrecht nog meedoen, voor het eerst of voor opfrissen, klik dan op deze link en schrijf je in.

Tot slot,
“De individuele vrijheid van een mens stopt daar, waar de vrijheid van een ander in gevaar komt.” (Brice de Ruyver)

Hartelijke groet,
Stef

———————–

30 maart 2017

Context en doel zijn 2 belangrijke elementen, wanneer we het hebben over spreken in het openbaar. Wat doe je aan voorbereiding in verschillende situaties? En wat is je doel? Zie daarvoor dit artikel.

De actie van eerder deze maand om met 63% korting deel te nemen aan een 1-daagse training Speaking Circles loopt nog. Wil je op 7 april in Amsterdam meedoen, voor het eerst of voor opfrissen, klik dan op deze link en schrijf je in.

Wist je dat je zo’n dagtraining nooit kunt overdoen? Je gaat nl. altijd verder waar je gebleven bent.

Tot slot,
“Blijf jezelf; authenticiteit oefent aantrekkingskracht uit.” (Daniël Herrero)

Hartelijke groet,
Stef

————————-

28 februari 2017

In ongemakkelijke situaties reageren we allemaal verschillend, omdat we nu eenmaal niet allemaal gelijk zijn. Maar goed ook. Eén van onze reacties in ongemakkelijke situaties is bijvoorbeeld “blozen” en daarover gaat mijn blog van vandaag.

Wil je ervaren hoe het is om te blozen voor publiek en gelijktijdig te ervaren wat het je kan opleveren aan vrijheid bij spreken in het openbaar, schrijf je dan hier in voor de eerstvolgende training: Op 17 maart in Utrecht of 7 april in Amsterdam.

Ben je eerder bij mij in een training geweest én wil je op een van deze dagen meedoen, neem dan even contact op. Dan geef ik je een leuke kortingcode.

Tot slot,
“Het leven is een stroom van natuurlijke veranderingen. Bevecht ze niet, dat veroorzaakt slechts pijn. Laat de werkelijkheid de werkelijkheid zijn.” (Lao Tse)

Hartelijke groet,
Stef

—————————

31 januari 2017

Het maakt nogal wat uit hoe je kleding eruit ziet, wanneer je voor een groep staat. Sta je in 3-delig grijs voor een groep jonge wizkids of in spijkerbroek voor ’n zaal vol bankiers? Daar zul je tevoren vast wel over nadenken. En hoe kan kledingstijl en -kleur je zelfvertrouwen ondersteunen?
In het GastBlog van Sandra Bolten (Colour me Beautyful) kun je er meer over lezen. Ik kan je van harte aanraden om je te verdiepen in wat bij jou past in het algemeen en bij spreken in het openbaar in het bijzonder.

De eerstvolgende dagtraining Speaking Circles in Amsterdam op 10 februari is vol, maar op 17 maart in Utrecht is nog plaats. Schrijf je nu hier in om je van jouw plek te verzekeren.
Zie ook de agenda.

Tot slot,
“Koester de toevalligheden die op je pad komen, want zij zijn de verbinding met het veld van oneindig veel mogelijkheden.” (Deepak Chopra)

Hartelijke groet,
Stef