Actueel

5 december 2018

In mijn Blog ga ik in op ’n aantal presentatie-geboden en sluit af met het 11e gebodLees het hele artikel hier, is het voor jou niet nuttig, dan misschien voor het genot.
Het seizoen van feestdagen en jaarwisseling is weer aangebroken, wat betekent dat mijn trainingswerk weer even wordt onderbroken.
Op 1 februari ben ik er weer met een Speaking Circle, in Utrecht dit keer, een training vol Relational Presence en meer, waar ik je graag mee vereer.
Wil je weten waar en wanneer deze training nog meer te volgen is, klik dan op deze link, dan ben je over de agenda niet in het ongewis.
Naast dit al wens ik je nu alvast heel fijne feestdagen,
met mooi weer, zodat je niets hebt om over te klagen.

Tot slot,
“Als de leerling bereid is, dient de leraar zich aan.” (Zen)

Hartelijke groet,
Stef

—————————-

6 november 2018

Cursisten aan het woord: Klik hier om ervaringen van cursisten te lezen.In mijn Blog van dit keer ga ik in op ongeïnteresseerd publiek en de vraag Wie is je publiek? Lees het hier.

Dít jaar is er nog één dagtraining Speaking Circles, namelijk op 30 november in Amsterdam. Deze is volgeboekt, maar je kunt je natuurlijk wel opgeven als reserve, telefonisch 0622517697 of per email: Stef@ACCL.nl.
De agenda voor het nieuwe jaar staat hier en de eerste Speaking Circle is dan in Utrecht, op 1 februari.

Tot slot,
“Een debat is vaak een verhit gesprek waarbij twee mensen tegen elkaar praten en naar zichzelf luisteren.” (Jan Greshoff)

Hartelijke groet,
Stef

2 oktober 2018

In mijn Blog van dit keer ga ik in op Powerpoint, inclusief video van Belgische komiek. Lees en kijk hier.

Er is het afgelopen jaar iets goed mis gegaan met de inschrijvingen op deze nieuwsbrief via de website. Dit is nu hersteld en mocht ik je naam en emailadres toch nog ten onrechte hebben opgevoerd, kijk dan even helemaal onderaan dit bericht om je af te melden. Heb je je de afgelopen tijd zonder succes ingeschreven om mijn eBoek te kunnen downloaden, klik dan even hier om er alsnog bij te kunnen.

Binnenkort zal ik de nieuwe planning voor 2019 maken en tot het zover is, staan er nog 2 Speaking Circles gepland:
2 november in Utrecht, deze is volgeboekt. Je kunt je natuurlijk wel opgeven als reserve.
30 november in Amsterdam, er is nog plek.

Dit zijn de laatste trainingen, waarvoor je door de jubileumkorting slechts 35% betaalt.  Klik hier en schrijf je in.

Tot slot,
“Het gemakkelijkste in het leven is zijn wie je bent. Het moeilijkste is zijn wie anderen vinden dat je moet zijn.” (Leo Buscaglia)
Hartelijke groet,
Stef

—————————

29 augustus 2018

In mijn Blog van dit keer ga ik in op oordelen en vooroordelen. En wat heeft een emmer ermee te maken? Lees het met ’n klik hier.

Deze week zijn ook de laatste schoolvakanties achter de rug en begint het nieuwe cursus-seizoen weer.
Voor mij betekent het dat ik me binnenkort in Antwerpen mag onderdompelen in het warme bad van onze jaarlijkse bijeenkomst van Europese collega’s, sinds kort Relational Presence Network.
Voor jou betekent het de eerstvolgende training Speaking Circles in Amsterdam op vrijdag 21 september, waarin Relational Presence het belangrijkste ingrediënt is. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.
65% korting?
Omdat ik dit jaar 35 jaar werkzaam ben als ondernemer, betaal je slechts 35% van de normale prijs. Klik snel hier en schrijf je in.

Tot slot,
“Wees het antwoord op iemands hulpkreet. We kunnen allemaal een engel zijn.” (Joan Wester Anderson)

Hartelijke groet,
Stef

————————-

2 augustus 2018

In mijn Blog van dit keer ga ik in op Voorstelrondjes. Al ontelbare keren heb ik van mensen gehoord dat zij daar ’n hekel daaraan hebben. In het artikel bepleit ik een andere manier óf het achterwege laten van saaie voorstelrondjes. Lees hier verder.

Iets anders om aan je voor te stellen: Het ontstaan van Stichting Relational Presence, een Europees netwerk van collega’s, bij wie de basis van het werk gevormd wordt door Relational Presence, het belangrijkste ingrediënt van Speaking Circles. Lees er alles over op: Relational Presence.

Wil je klaar zijn voor je eerstvolgende voorstelrondje en je (verder) bekwamen op het podium, schrijf je dan nu in voor de eerstvolgende dagtraining in Amsterdam op vrijdag 21 september, waarin Relational Presence de basis is.

Ben je oud-deelnemer, gebruik dan dát als kortingcode en laat je verrassen.
Kom je voor het eerst, dan is nog steeds de jubileumkorting van toepassing. Klik snel hier.

Tot slot,
“Het probleem is niet de afstand, maar de eerste stap.”
(Marie du Deffand)

Hartelijke groet,
Stef

——————–

31 mei 2018

Het erkennen van een projectie is als het zetten van een spotlight op een schaduwplek. In mijn Blog van dit keer ga ik in op het fenomeen Projecties, die je bij communicatie en ook bij spreken in het openbaar aardig in de weg kunnen zitten. Lees hier verder.

De eerstvolgende dagtraining Speaking Circles is in Utrecht op vrijdag 1 juni en op het moment dat ik dit schrijf – 31 mei – is er nog één plek beschikbaar. Ben je oud-deelnemer, gebruik dan dát als kortingcode en laat je verrassen. Zonder dát is nog steeds de jubileumkorting van toepassing. De inschrijving voor déze training sluit op 31 mei om 16.00 uur.

De volgende gelegenheid is de 5-daagse (4+1) Speaking Quest in augustus aanstaande, waarin alle ruimte is om jouw authentieke zelf te laten horen en zien. Ook voor deze training betaal je nog steeds tijdelijk slechts 35%.

Tot slot,
“Wat wij in het leven het meest nodig hebben, is iemand die ons ertoe brengt te doen waartoe wij in staat zijn.” (Ralph Waldo Emerson)

Fijne zomer en Hartelijke groet,
Stef

———————————————

1 mei 2018

Op 1 mei is het precies 35 jaar gelden dat ik ondernemer werd. Wat dat voor jou kan betekenen, lees je verderop in dit bericht.

In mijn Blog van dit keer lees je een van mijn recente ervaringen met totaal voorbereid spreken, ook al is dat niet wat we met Speaking Circles promoten. Doe je voordeel met mijn ervaring hiermee: Lees hier verder.

De eerstvolgende dagtraining Speaking Circles is in Utrecht op vrijdag 1 juni en vanwege mijn 35 jarig jubileum als ondernemer betaal je tijdelijk slechts 35% van de normale prijs.

Er is natuurlijk ook gelegenheid om je in te schrijven voor de 5-daagse (4+1) Speaking Quest in augustus aanstaande, waarin alle ruimte is om jouw authentieke zelf te laten horen en zien. Ook voor deze training betaal je tijdelijk slechts 35%.

Tot slot,
“Management gaat over behandeling van complexiteit. Leiderschap gaat over het creëren van eenvoud.” (Peter Docker)

Hartelijke groet,
Stef

——————————-

29 maart 2018

Deze week was ik bij een lezing, die me inspireerde voor een Blog over Vragen uit de zaalLees hier verder.

De eerstvolgende dagtraining Speaking Circles is in Amsterdam op 20 april en in deze agenda tref je meer data aan.

Er is natuurlijk ook gelegenheid om je in te schrijven voor de 5-daagse (4+1) Speaking Quest in augustus aanstaande, waarin alle ruimte is om jouw authentieke zelf te laten horen en zien.

Wil je je eerdere ervaring extra voordelig opfrissen, neem dan even contact op.

Tot slot,
“Eigenwaarde komt van één ding: weten dat je het waard bent.” (Wayne Dyer)

Hartelijke groet,
Stef

———————

1 maart 2018

Even ’n vraagje, heb jij een interne criticus? Zo nee, zoek dan hulp want er is wellicht iets vreemds aan de hand. 🙂
Zo ja, prijs je wellicht gelukkig en lees hier verder.

De eerstvolgende dagtraining Speaking Circles is in Utrecht op 16 maart en in deze agenda tref je meer data aan.

Wil je je eerdere ervaring extra voordelig opfrissen, neem dan even contact op. 

Tot slot,
“Twijfel is één van de namen van intelligentie.” (Jorge Luis Borges)

Hartelijke groet,
Stef

————————–

1 februari 2018

Wat denk je van een gratis oefenplek, als het gaat om spreken in het openbaar volgens de methodiek van Speaking Circles, waarbij Relational Presence het fundament is? Meer weten? Lees hier verder.

Morgen, op 2 februari is de eerstvolgende dagtraining Speaking Circles in Amsterdam en op 16 maart is Utrecht weer aan de beurt.

Wil je je eerdere ervaring extra voordelig opfrissen, neem dan even contact op. 

Tot slot,
“Ons bestaan verandert volledig wanneer we schoonheid werkelijk toelaten in ons leven.” (Piero Ferrucci)

Hartelijke groet,
Stef

———————–

2 januari 2018

Op internet circuleren veel lijstjes met Tips over spreken in het openbaar, ook op mijn site kom je ze tegen. Klik hier voor mijn open-deur-tip met belangrijke toevoeging.

Het nieuwe jaar is begonnen en de eerstvolgende dagtraining Speaking Circles is op 2 februari aanstaande in Amsterdam. Ook in Amsterdam is de 5-daagse gepland en deze start op 16 augustus 2018.

Ik wens je een fantastisch en spraakzaam 2018.

Tot slot,
“Je bent nooit alleen als je samen bent met jezelf.” (Bram Vermeulen)

Hartelijke groet,
Stef

30 november 2017

Wanneer je voor publiek staat, begin dan niet onmiddellijk te spreken. Wees even stil en kijk je publiek aan. Lees hier verder.

Het jaar is bijna voorbij en de planning op de site is vernieuwd. Ook de 5-daagse, komend jaar in augustus, is gepland en open voor inschrijvingen.
Maar nu eerst nog de laatste Speaking Circle van 2017, op 8 december in Utrecht.
Er is nog één plek beschikbaar en als jij die wilt, reageer dan snel voor je 1e of vervolg-stap naar vrijheid op het podium. Klik hier voor meer info en inschrijven.

Tot slot,
“Elke dag ben ik opnieuw leerling” (Jaap van Sweden)

Hartelijke groet,
Stef

—————————-

31 oktober 2017

Wat niet eenvoudig gezegd kan worden is ingewikkeld gedacht. Daarover gaat mijn Blog met de titel Eenvoud maakt krachtig. Klik op de link om het te lezen.

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. De Speaking Circle van 3 november is volgeboekt en de volgende, 8 december in Utrecht is alweer je laatste kans om nog dit jaar een stap te zetten op weg naar jouw vrijheid op het podium. Klik hier voor meer info en inschrijven.

Tot slot,
“Stel jezelf regelmatig de vraag; brengt wat ik doe of zeg, meer helderheid of meer verwarring?” (auteur onbekend)

Hartelijke groet,
Stef