Boek “Spreken vanuit je Hart”

De achterkant van het boek:

Spreken v
anuit je Hart laat zien hoe en waarom het mogelijk is op een voor jou prettige wijze over te komen op je toehoorder(s) door met hen een open verbinding aan te gaan en je te laten horen vanuit je hart.

Een eenvoudige, maar krachtige en verrassende methodiek wordt aangereikt om op deze wijze te kunnen communiceren met anderen in een-op-een contacten, in vergaderingen of voor een publiek. Spreken vanuit je Hart is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor zijn/haar persoonlijke ontwikkeling met betrekking tot authentieke en verbindende communicatie.
Met bijzondere aandacht voor trainers, coaches, docenten en hooggevoelige mensen. Voor beginners én gevorderden op het gebied van communicatie en spreken in het openbaar.

Auteur Stef de Beurs (1954) is sinds 2001 gecertificeerd facilitator Speaking Circles®, een eigentijdse methodiek ten behoeve van authentiek spreken in het openbaar, van waaruit Spreken vanuit je Hart ontstaan is. In 2009 heeft hij de Academie voor Communicatie & Leven (ACCL) opgericht om opleidingen te verzorgen op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Gedrukte uitgave:
ISBN: 978-90-75362-930
3e totaal herziene druk: 7 november 2009
Uitgeverij: Spiritboek
Winkelprijs € 12,95

Ook hier te koop: 
Verzendkosten Nederland: € 3,20  België: € 8,40.

Inclusief verzendkosten Nederland:
€ 16,15  Nú € 12,95
Direct bestellen en met iDeal afrekenen (klik hier).

Inclusief verzendkosten België:       € 21,35   Nú € 17,95
Bestellen buitenland (België):
Stuur een email met adresgegevens naar info@accl.nl én maak € 17,95 (BE) over op IBAN: NL61 TRIO 0198 3167 987 (BIC: TRIONL2U) t.n.v. ACCL te Hoorn, onder vermelding van: Boek Spreken vanuit je Hart.

.
.
.
RECENSIES & REACTIES:

Ooit afgevraagd hoe het komt dat sommige mensen zo ontspannen staan te praten voor een groot publiek? Grote kans dat ze geleerd hebben los te komen van hun innerlijke oordelen. Daardoor ontstaat ruimte om authentiek te zijn en tegelijkertijd een oprechte verbinding met anderen te ervaren. In zijn nieuwste boek ‘Spreken vanuit je Hart’, beschrijft Stef de Beurs hoe je de angst voor een zaal met mensen kunt transformeren tot een warme verbinding met je publiek.

De Beurs trekt in zijn boek geen trukkendoos open met tips en adviezen. Hij neemt je als lezer direct mee naar de essentie: wat gebeurt er meestal als we voor een publiek staan? We voelen angst. Eigenlijk willen we zo snel mogelijk wegduiken voor dat gevoel, de presentatie in hoog tempo afraffelen en gauw gaan zitten. De Beurs laat zien dat juist door contact te hebben met de mensen in de zaal, de angst verdwijnt en je zelfs plezier krijgt in je rol. Het begint allemaal met het maken van oogcontact.
Dit kun je oefenen want De Beurs geeft ook trainingen en workshops. In zijn boek lees je over de ervaringen van cursisten. Niet alleen wat ze tijdens de workshops ervaren, ook over gebeurtenissen daarna. Wat het meeste opvalt is de opluchting en de algemene ontdekking van deelnemers dat iedereen kan spreken vanuit zijn/haar hart.
De Beurs beschrijft alles in een heldere en vloeiende stijl. Opvallend is dat de eerste zin van zijn inleiding begint met het woord ‘Luister’. Wat blijkt? Als je beter leert luisteren, is er een grote kans dat je een goede spreker zult worden.
Pluspunten: Toegankelijk, Heldere boodschap, Inspirerend, Praktisch toepasbaar. Gwendolyn

Simpel maar diepgaand, een methode naar het hart. ‘Spreken vanuit je Hart’ is van origine een methodiek ten behoeve van het spreken in het openbaar, maar dan één waarbij je niets hoeft te presteren en die zo veilig is dat je niets kan gebeuren. Je gaat een relatie aan met het publiek, je kijkt in de ogen van de toeschouwers, steeds naar één persoon tegelijk en je vertelt je verhaal.

Een belangrijk element van deze methode is dat er na afloop uitsluitend waardering gegeven wordt en geen kritiek of verbeteringen. Dat is uniek want we zijn zo gewend om elkaar kritiek te geven en zelfs om die te krijgen, dat je eerst denkt dat je iets mist als je geen kritiek ontvangt. Maar dan merk je hoe krachtig het positieve werkt, hoe goed het doet, wat een zelfvertrouwen het geeft, in een wereld waarin we snel aan onze eigen opvattingen twijfelen. In dit boek heet het de interne criticus, die ons voortdurend tegen de schenen schopt en ons bestookt met negatieve opmerkingen en die de balans naar de verkeerde kant laat doorslaan, des te meer als men perfectionistisch van aard is. Door de geuite waardering gaat de wijzer op de weegschaal echter de andere positieve kant uit, want ‘waar je aandacht aan geeft dat groeit’.

Een one-liner, die op deze werkwijze toepasselijk is, luidt dat de beste techniek geen techniek is, omdat die namelijk de authenticiteit nadelig beïnvloedt. Het is beter om onvoorbereid het podium op te gaan en je eerst te richten op het hier en nu. Van daaruit ga je contact maken met je publiek en je daarmee verbinden op de manier die hierboven al genoemd is, namelijk door oogcontact. Door vervolgens vanuit je gevoel te spreken, trek je automatisch de aandacht naar je toe.

De methode werkt voor stotteraars, voor verlegen mensen en eigenlijk voor iedereen. Ook voor ervaren sprekers, zoals mensen in het onderwijs, die hierdoor nog natuurlijker gaan spreken, met nog meer gemak, duidelijkheid, authenticiteit en kracht. Ook in de persoonlijke relatie werkt deze werkwijze door. Als je eenmaal ervaren hebt om spontaan te spreken en naar je hart te luisteren kun je beter een persoonlijk gesprek voeren. Door onbevooroordeeld te luisteren zie je de ander als nieuw.
De methode kent ook humor. ‘Gezonde, natuurlijke humor komt voort uit onze eigen menselijkheid, onze eigen zwakheden, de paradoxale stem van onze gedachten. Het vrolijke geheim van de menselijke natuur is dat niemand het voor elkaar heeft, en toch pretendeert iedereen het voor elkaar te hebben.’
Rein.

De buitenkant van je boekje ziet er mooi en uitnodigend uit en de inhoud heb ik met veel plezier gelezen. Mijn nieuwsgierigheid om door te gaan met lezen bleef gestand tot de laatste bladzijde en je gehanteerde taalgebruik is voor een ieder goed te begrijpen.  Mijn dikke complimenten!

Vandaag heb ik in de trein van Amsterdam naar Venlo jou boek in één adem uitgelezen. Ik ben zeer geïnteresseerd in je workshop Spreken vanuit het hart.

Je boek heb ik gelezen en ik wilde je er even wat over zeggen.
Mijn hart werd warm toen ik het las. Je manier van werken heet mensen welkom. Je zegt eigenlijk tegen hen: heet jezelf wélkom. Kom wél met wie Jij bent en niet een schijnvertoning waar de wereld niet meer op wacht, maar op waarachtigheid. Laten wij ons wezen aanzetten in elke manier van zijn, aan-wezig-heid. Mijn complimenten voor je liefde, ik heb ervan genoten.